Işaret kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Işaret kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Işaretinin eş anlamlısı nedir?, Sembol kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Simgesi eş anlamlısı nedir?, Kelimenin eş anlamlısı ne demektir?, Işaret kelimesinin eş anlamı nedir?


Işaret kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Işaretinin eş anlamlısı nedir?, işaret, iz, belirti, alamet.

Işaretinin eş anlamlısı nedir?

Işaretinin eş anlamlısı nedir?, işaret, iz, belirti, alamet.

Sembol kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sembol kelimesinin eş anlamlısı nedir?, İşaretin eş anlamlısı kelimeler şu şekildedir: Belirti. İm. Gösterge.

Simgesi eş anlamlısı nedir?

Simgesi eş anlamlısı nedir?, Günlük konuşma dili içerisinde sıklıkla yer verilen kelimelerden olan sembol sözcüğü Türk Dil Kurumuna göre "simge" anlamına gelir.

Kelimenin eş anlamlısı ne demektir?

Kelimenin eş anlamlısı ne demektir?, Sözlük anlamı numune ve model olan örnek, simge sözcüğü ile eş anlamlıdır.

Işaret kelimesinin eş anlamı nedir?

Işaret kelimesinin eş anlamı nedir?, Kelimenin Eş Anlamlısı Nedir? Arapça kökenli olan kelimenin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre eş anlamlısı söz, sözcük ve lügattir. Bazı durumlarda yan anlam olarak da “lafız” kullanılabiliyor. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelimenin eş anlamlısı olarak “sözcük” kullanılıyor.

Ipucu eş anlamlısı nedir?

Ipucu eş anlamlısı nedir?, işaret, iz, belirti, alamet.

Eş anlam nasıl olur?

Eş anlam nasıl olur?, belirti, iz, ipucu.

Eş Anlamlının adı nedir?

Eş Anlamlının adı nedir?, Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.

Amblem kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Amblem kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Eş anlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu hâlde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler.

Sembol yerine ne kullanılır?

Sembol yerine ne kullanılır?, Simge ile neredeyse eş anlamlı olarak kullanılsa da, daha kesin kurallarla belirlenmiş ve neyi temsil ettiği kesin olarak bilinir. 20. yüzyılın sonlarından itibaren Türkçede görülen İngilizceleşme eğilimiyle, "logo" sözcüğü de amblem yerine sıklıkla kullanılır oldu.

Diğer Nedir Yazıları